Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Madárodú - fakusz részére

Ár:
2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
A fakusz-félék fészkelőhelyül általában az öreg fák kérge mögötti repedéseket használják, és mivel ezek fogyatkozóban vannak, ezzel az odútípussal a fakuszok fészkelési esélyeit javíthatjuk. A befoglalási arány általában magas!
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. december 19.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 10!

Leírás

A fakuszok kontinensünk legkisebb temetű madarai közé tartoznak. Két fajuk van, a hegyi fakusz és a rövidkarmú fakusz nagyon hasonlít egymáshoz. A kifejlett egyedek súlya gyakran a 10 grammot sem éri el. Parányi, ökörszemhez hasonló méretüknek, hosszú, vékony, hajlott csőrüknek köszönhetően olyan résekbe is képesek benyúlni, ahova a harkályok, küllők, a csuszka és a cinegék nem. Ez teszi lehetővé számukra, hogy a táplálékért folyatott versengés nélkül éljenek együtt a több mint egy tucatnyi, rendszeresen vagy alkalmilag a kérgen táplálkozó madárfajjal.

Az MME Bolt által forgalmazott fakuszodú háromszöghasáb alakú, amit fatörzsre kell dróttal derékmagasságba felrögzíteni.A fakuszodún két bejárat is van. Ezek az eszköz törzshöz simuló éléből nyílnak,
hogy a kérgen kúszó madár minél könnyebben be tudjon jutni (Fotók: Orbán Zoltán)

Egy-egy ilyen mesterséges odút lakott területeken, kertekben, parkokban is érdemes kihelyezni fák törzsére, mert így több esélye lesz a fakuszoknak a falvakban, városokban is fészkelni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!

Kapcsolódó termékek

Keresés